Аблативно и неаблативно лазерно подмладяване

Аблативно и неаблативно лазерно подмладяване включва иновативни методи за постигане на перфектен и свеж вид на кожата, основани на най-новите научни разработки и технологии.

Какво отличава аблативните от неаблативни лазери?

Аблативните лазери са разработени така, че прецизно се прогаря и премахва най-горният слой на третираната кожа.Ускорява се произвеждането на нови и здрави клетки, тъй като се подбуждане синтеза на колаген. Заздравяването е свързано с образуване на нови слоеве. Затова кожата се заглажда, възстановява се нейната плътност, еластичност и младежки вид. При неаблативните лазери образуването на колаген се стимулира без премахване на горните слоеве на кожата. Използва се много по-малко енергия за въздействие върху дермата. Възстановяването тук е много по-бързо, но ефектът е по-малък. От 2003 година насам естетичната медицина използва лазерни системи, разработени върху революционната технология на фракционирането. Тя позволява да се обработват само отделни части (фракции) на кожата, което гарантира бързото й възстановяване и освежаване.

Неаблативно лазерно подмладяване с Fotona

Това е високотехнологичен метод за комплексно третиране на всички промени в кожата, свързани с възрастта - дифузна червенина, разширени пори, нееднородна структура, фини бръчки. В научен аспект терапията е одобрена като метод за стимулиране на синтеза на нов колаген. Това е неинвазивна технология за безопасно и ефектно третиране на всеки тип кожа. Подходяща е както за мъже, така и за жени. Процедурата е релаксираща и комфортна за пациента, съпроводена е с нежно затопляне на повърхността на кожата. Не се налага употребата на локална анестезия, обезболяващи или гел. Отлични резултати се постигат в областта на лицето и шията. По препоръка на дерматолога биха могли да бъдат третирани и други части на тялото. Веднага след процедурата можете да се върнете към обичайните задължения. Ако предстои излагането на пряка слънчева светлина, трябва да се постави слънцезащитен крем. За постигане на оптимален резултат се прилагат от 4 до 6 процедури през 4 седмици.

Аблативно подмладяване с фракселен CO2 лазер

Фракселният CO2 лазер се смята за най-добрия стандарт при възстановяване и подмладяване на кожата. Разработката му е основана на фракционната технология, а едно от най-съществените му предимства е, че прецизно се въздейства само на части (фракции) от кожата. Това, от една страна, гарантира бързата й регенерация, а от друга - производството на колаген в дермата (дълбокия слой на кожата). В резултат - бръчките се запълват, осигурява се цялостно стягане на кожата, връща се младежкият й блясък, повдига се цялата долна част на лицето и се смекчава овалът му. Предимство е и фактът, че синтезирането на колаген продължава в рамките на следващите 6 месеца. Може да се прилага по цялото лице, по изтънялата кожа около очите, включително мрежата от фини линии около очите. Използва се още за лечение на зоната около горната и долната устна, където с годините се появяват бръчки, които издават възрастта. Осигурява съществено опъване на горния и на долния клепач и напълно може да замести лазерната блефаропластика.

Фракселният СО2 лазер е безвреден и е подходящ за всички типове и цветове на кожата. Процедурата не е болезнена, но за вашия комфорт се препоръчва локална анестезия. Два часа след процедурата повечето от пациентите усещат терапията като слънчево изгаряне. Червенината отшумява бързо и не е съпроводена с болка.

Броят на процедурите зависи от вида на дерматологичния проблем, както и от мощността на лазерното лъчение, което ще бъде използвано.