Моделиране на лице и тяло

 

Лифтинг на лице с Exilis

Лифтинг на лице с ExilisЛифтингът на лице е цялостният процес на възстановяване на неговата симетрия, баланс, пропорции и връщане на младежкия му облик.

Стареенето на лицето се определя от множество фактори и започва още от младежка възраст. С напредването на годините намаляват жизнените функции на клетките, забавя се техният метаболизъм, кожата губи влагата и еластичността си. В резултат линията на челюстта започва да провисва, кожата на бузите и шията се отпуска и набраздява, скулите хлътват. Съвременната естетична медицина разполага с широк арсенал от техники за моделиране на лицето, тъй като все по-голяма е потребността за подмладяване и добра визия. Напоследък ясно се открояват предпочитания към неинвазивните технологии, които постигат търсения ефект безопасно, без упойка, белези и възстановителен период. В това отношение уникалната разработка Exilis дава отлични резултати и неслучайно се смята за алтернатива на оперативния лифтинг.

Какво е Exilis?

Това е единствената технология, която комбинира в работата си радиочестота и ултразвук. Уникално е това, че те работят едновременно и действията им са синхронизирани. Exilis отговаря на всички международни стандарти и е одобрен от FDA (Американската асоциация за контрол на храните и лекарствата).

Апаратурата работи с монополярна радиочестота, която за разлика от биполярните и триполярните, позволява използване на голямо количество енергия и проникване в по-голяма дълбочина на кожните слоеве (до 4 см). Това е много важно за работа с месестите тъкани. Няма друг апарат, който да може да проникне толкова дълбоко. Радиочестотата е контролирана. Генераторът на тази радиочестота е от най-ново поколение, което дава възможност третираната зона да получи равномерно количество енергия и респективно затопляне на кожата. Това гарантира добрия ефект и не се позволява каквото и да е увреждане на кожата.

Апаратът е снабден с 4-степенна защита. 1000 пъти в минута се измерва каква част от площта на апликатора е допряна до кожата. Има непрекъснат мониторинг на потока на енергия. Няма как да се прегрее кожата, тъй като във всеки момент се знае каква е температурата. Температурният прозорец, с който се работи, е 39-41 градуса. Проблеми с изгарянето може да има над 45 градуса, които тук са недопустими. Апликаторът за лице непрекъснато измерва температурата и достигането на такъв връх е невъзможно. Освен това апаратът се изключва на всеки 30 секунди.

Какъв е механизмът на действие?

Exilis работи на ниво съединителна тъкан и осъществява колагеново ремодулиране С времето колагеновите молекули се уморяват и отпускат. Високочестотните радиовълни уплътняват разтегналите се влакна и стимулират синтеза на нов колаген. На около 40-41 градуса започва денатурация на белтъците, колагенът започва постепенно да се разплита. Ако молекулата е здрава, тя автоматично се нагъва до оригиналното си състояние и става като нова колагенова молекула. Ако има повреди, апаратът разплита молекулите и способства да възстановят първичните си структури и еластичност. Повредените се разграждат и наново се синтезират колагенови молекули. Благодарение на високата температура, която се развива в кожата, се стимулират фибробластите, отговорни за синтезирането на колагена. Новосинтезираните колагенови влакна се реорганизират и се оформя по-правилно подредена мрежа, в която се избягва неравномерното натрупване на мазнини. Ултразвукът гарантира достъпа на енергийни потоци до тъканите, ускорява разграждането на мазнините, активизира метаболизма на клетките с 60-80 процента. Всичко това осигурява уплътняване и стягане на кожата отвътре, заличаване на бръчките и цялостен лифтинг ефект на лицето.

Кои части на лицето могат да се третират?

Практически всички зони, включително и деликатната област около очите. Специалният апликатор за лице на Exilis позволява да се работи за оформяне на скулите, повдигане на брадичката, заличаване на бръчките около очите и торбичките под очите. Отлични са резултатите за подмладяване на деколтето и шията.

Болезнени ли са процедурите и кога настъпва желаният ефект?

Няма болка, а по време на третиране пациентът е в пълен комфорт. Усеща се приятно затопляне на кожата, без риск за изгаряне, тъй като апаратът има 4-степенна защита за безопасност. Веднага след процедурата клиентът може да се заеме с обичайните си задължения, тъй като зачервяването на третираните зони отшумява бързо.

Ефектът е видим още след първата процедура, но за да се постигнат желаните резултати, трябва да се извършат 4 процедури. В зависимост от състоянието на кожата броят им може да стигне и 6.

Важно е да се отбележи, че ефектът е много по-голям, когато се пие много вода ден преди и след третиране. Това съдейства за по-бързото изхвърляне на токсините от организма и хидратирането му. Пълният комплект процедури гарантира подобрение на кожата в следващите 3 месеца, което е свързано с трайно засилване на метаболизма на клетките и стартиране на процеси на регенерация на кожата, синтезиране на белтъци и обновяване на кожния слой. Пикът всъщност е 3 месеца след извършването на 4-те процедури. Поддържането може да стане след 6 месеца, като няма ефект на пристрастяване.

Всички ли могат да използват Exilis?

Технологията влияе благоприятно на всякакъв тип кожа, но не бива да се прилага при хора с пейсмейкъри и метални импланти в тялото, при онкологични заболявания, при проблеми със съсирване на кръвта и при нервни и дегенеративни заболявания. Терапията не се препоръчва и при бременност.

 

Моделиране на тяло с Exilis

Моделиране на тяло с Exilis Стегнати бедра и ръце, плосък корем, тънка талия – мечтаните пропорции стават факт след работа с Exilis. Уникалната комбинация от радиочестота и ултразвук атакува и най-упоритите мастни натрупвания по тялото. Затова Еxilis e одобрен като алтернатива на инвазивната липосукция от Американската асоциация за контрол на храните и лекарствата (FDA).

Как действа Exilis?

По време на процедурата безопасни радиочестотни и ултразвукови вълни загряват кожата и атакуват мастните клетки. Това е единствената технология, която не само комбинира в работата си радиочестота и ултразвук, но и синхронизира действието им. Топлинната енергия ускорява метаболизма на мастните клетки, а ултразвукът разбива мастните депа.

Друго предимство е, че Exilis работи с монополярна радиочестота, което позволява проникване в голяма дълбочина на кожните слоеве. Радиочестотата е контролирана, като третираната зона получава равномерно количество енергия и респективно затопляне на кожата. От една страна, това гарантира добрия ефект, а от друга - не позволява каквото и да е увреждане на кожата. Апаратът е снабден с 4-степенна защита, което обезпечава безопасно доставяне на максимум от необходимата енергия на правилната дълбочина. Осъществява се непрекъснат мониторинг на потока на енергия. Апликаторът за тяло има вграден охладител, което позволява да се постигне оптималната температура за разтапяне на мастните депа. Около тях има съединително-тъканни обвивки, които благодарение на ултразвука се разкъсват. Разбитите мастни клетки се елиминират посредством естествените метаболитни процеси. В същото време се стимулира създаването на нови колагенови влакна и се укрепва колагеновата мрежа. Резултатът от този процес е справяне с целулита, заглаждане на кожата, подобряване на нейната еластичност, цвят и текстура.

Кои части на тялото могат да се третират?

Може да се прилага по всички зони на тялото, включително и там, където има най-трудни за стапяне мазнини – паласки, корем, брич, бедра, колене, горната част на ръцете.

Безопасен ли е Еxilis?

Моделиране на тяло с ExilisТехнологията отговаря на всички международни стандарти и е одобрена от Американската асоциация за контрол на храните и лекарствата (FDA). Exilis е отличен с призове за безопасна и ефективна апаратура за естетична медицина от Лас Вегас, САЩ -2012 и Англия - 2013 година.

Какво се чувства по време на процедурата?

Чувства се приятно затопляне, което мнозина сравняват с масаж с вулканични камъни. Процедурите са комфортни, не изискват никаква упойка, а веднага след третирането, пациентът може да се заеме с обичайните си задължения. За да има по-голям ефект, ден преди процедурата и след нея трябва да се увеличи приемът на вода. Това ускорява изхвърлянето на токсините от организма.

Колко процедури са необходими?

Ефектът е видим още след първата процедура, но за да се постигнат желаните резултати, трябва да се извършат 4 процедури. Това стартира процеси на регенерация на кожата, които продължават месеци след това. Пълният комплект процедури гарантира подобрение на кожата в следващите 3 месеца, което е свързано с трайно засилване на метаболизма на кожата, синтезиране на белтъци, стимулиране на синтеза на нов колаген и обновяване на кожния слой.