Лазерна епилация с Duetto MT EVO

Лазерната епилация е доказано средство за трайно редуциране на нежеланото окосмяване по всяка част от лицето и тялото. Днес всяка жена и мъж, които желаят, биха могли да премахнат напълно ненужното окосмяване с помощта на уникалните лазерни технологии на Quanta System, сертифицирани с маркировка СЕ (европейско съответствие) и FDA (Американската академия по храни и лекарства) за процедури по перманентно обезкосмяване.

Апаратурата Duetto MT EVO, с която работим, съчетава двата златни стандарта за лазерна епилация:

  • Александрит 755 nm, признат за „златен стандарт“ при епилация на тънки и светли косми и най-ефективен лазер при третиране на светла кожа (I-IV фототип),
  • Nd: YAG 1064 nm, най-сигурният лазер за третиране на тъмни типове кожа (V-VI фототип), включително и пациенти с тен. Тази дължина на вълната (Nd: YAG 1064 nm) прониква най-дълбоко в кожата от всички дължини, използвани за лазерна епилация, и дава възможност за разрушаване и на най-дълбоко разположените космени фоликули.

Какво е предимството на Duetto MT EVO?

Duetto MT EVO е модерна технология, комбинираща два лазера Александрит и Nd:YAG в един самостоятелен импулс. Това уникално миксиране позволява операторът да подбере правилното съотношение на двете дължини, необходимо за разрушаване на космените фоликули, в зависимост от индивидуалното количество на пигмент в косъма и кожата на пациента. Duetto MT EVO може да работи с много по-точно прецизирана комбинация от дължини и енергия на лазерното лъчение, в сравнение с другите апарати за лазерна епилация. А това е гаранция за максимална ефективност и безопасност на процедурата.

От друга страна, Duetto MT EVO е една от най-мощните лазерни системи и генерира висока енергия в единичен много къс импулс, което дава възможност за ефективно третиране на най-светлите и тънки косми.

Още едно предимство на Duetto MT EVO е възможността за работа с висока честота при намаляване на енергията до 50% от необходимата за разрушаване на космените фоликули (режим на SHR –super hair removal). С други думи, работим с половината от стандартната доза, използвана от другите лазерни епилационни системи. Това гарантира максимална безопасност и липса на болка по време на процедурата, което е преимущество при силно окосмени пациенти и при хора с тъмни кожи или наличен тен.

Едновременното и съвместно действие на двете дължини на вълните ефективно и бързо разрушава космените фоликули. Комбинираната технология дава възможност да се работи без каквито и да е ограничения при третиране на всеки фототип и всички косми, включително най-светлите и тънки.

Лазерната система Duetto MT EVO позволява Александрит (755nm) и Nd:YAG (1064nm) да се използват и самостоятелно, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Всички зони по тялото – лице, крака, ръце, предмишници и гръб, включително и чувствителните области като гръден кош, гърди, триъгълник.

Какво е усещането по време на процедурата?

Процедурата е комфортна, тъй като подаваната топлина се неутрализира чрез охлаждане с накрайник. Не се налага употребата на локална анестезия, медикаменти или успокоителни. При подаване на светлинния импулс у някои пациенти има усещане, което се асоциира с леко пощипване.

Има ли някакви ограничения след процедурата?

Бихте могли незабавно да се върнете към обичайните задължения. Препоръчително е да не се излагате на пряка слънчева светлина 48 часа след процедурата. Ако това се налага, задължително трябва да поставите фотозащитен крем на третирания участък. Веднага след третиране може да се появи леко зачервяване и подуване на третирания участък. Следващите 3 до 14 дни е възможно остатъчни косъмчета да се появяват и падат сами. Преди процедура по обезкосмяване, както и между две отделни процедури, не отскубвайте и не боядисвайте третирания участък. Позволява се единствено бръснене или подстригване.

Колко процедури са необходими?

Повечето третирани области изискват 6-8 процедури. Броят зависи от гъстотата на окосмяването, вида на третираното място, индивидуалния цикъл на растеж на косъма и хормоналния фон на пациента.

Косъмът на практика минава през три различни фази. Обикновено лазерът атакува тези косми, които са в активен стадий на своя растеж по време на процедурата. Тъй като останалите косми достигат активната фаза по различно време, необходима е допълнителна процедура, за да бъдат унищожени докрай всички фоликули на космите в третирания участък. В това са и предимствата на лазерната епилация в сравнение с обичайните методи на обезкосмяване. Бръсненето, боядисването, отстраняване на косми с депилатоарни кремове са само временни методи, които следва да бъдат повтаряни през определен период от време. При лазерната епилация обезкосмяването е постоянно, ако пациентът няма хормонални нарушения.