Лазерна епилация

Лазерната епилация е доказано средство за трайно редуциране на нежеланото окосмяване по всяка част от лицето и тялото. Лазерните системи, които използваме, са със специфична дължина на вълните 755 nm и 1064 nm, което позволява да се разрушат фоликулите на тъмните косми, без да се увреждат околните тъкани. Днес всяка жена и мъж, които желаят, биха могли да премахнат напълно ненужното окосмяване от лицето и тялото си с помощта на уникалните лазерни системи на Quanta System и Fotona, сертифицирани и одобрени от CE за процедури по перманентно обезкосмяване.

Какво отличава нашите лазерни системи от конкурентните?

Nd:YAG лазерът е подходящ за третиране на всички типове кожа – от тъмна до светла, включително и на пациенти с тен. Според специалистите Александритът е най-бързият и най-ефективен лазер, който се счита за „златен стандарт” за епилация на по-светла кожа от I-IV фототип.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Всички зони по тялото – лице, крака, ръце, предмишници и гръб, включително и чувствителните области като гръден кош, гърди, триъгълник.

Какво е усещането по време на процедурата?

Процедурата е комфортна, тъй като подаваната топлина се неутрализира чрез охлаждане с накрайник. Не се налага употребата на локална анестезия, медикаменти или успокоителни. При подаване на светлинния импулс у някои пациенти има усещане, което се асоциира с леко пощипване.

Има ли някакви ограничения след процедурата?

Бихте могли незабавно да се върнете към обичайните задължения. Препоръчително е да не се излагате на пряка слънчева светлина 48 часа след процедурата. Ако това се налага, задължително трябва да поставите фотозащитен крем на третирания участък. Веднага след третиране може да се появи леко зачервяване и подуване на третирания участък. Следващите 3 до 10 дни е възможно остатъчни косъмчета да се появяват и падат сами. Преди процедура по обезкосмяване, както и между две отделни процедури, не отскубвайте и не боядисвайте третирания участък. Позволява се единствено бръснене или подстригване.

Колко процедури са необходими?

Повечето третирани области изискват 6-8 процедури. Броят зависи от гъстотата на окосмяването, вида на третираното място, индивидуалния цикъл на растеж на косъма.

Косъмът на практика минава през три различни фази. Обикновено лазерът атакува тези косми, които са в активен стадий на своя растеж по време на процедурата. Тъй като останалите косми достигат активната фаза по различно време, необходима е допълнителна процедура, за да бъдат унищожени докрай всички фоликули на космите в третирания участък. В това са и предимствата на лазерната епилация в сравнение с обичайните методи на обезкосмяване. Бръсненето, боядисването, отстраняване на косми с депилатоарни кремове са само временни методи, които следва да бъдат повтаряни през определен период от време. При лазерната епилация обезкосмяването е постоянно, ако пациентът няма хормонални нарушения.