Авангардна терапия изтрива бръчките и хидратира кожата в дълбочина

на .

Специално разработена, за да осигури дълбока хидратация на кожата, терапията с Restylane Skinboosters изглажда бръчките и връща младостта на лицето и тялото.

Процедурата представлява микроинжекции с хиалуронова киселина, което подобрява плътността, еластичността и блясъка на кожата, обяснява д-р Магдалина Гюрова, управител на Клиниката по дерматология, лазерна и естетична медицина „DERMAPLUS“. Субстанцията, която се въвежда дълбоко в дермата, е кристално чист гел, а процедурите са напълно безопасни, тъй като хиалуроновата киселина е от неживотински произход без добавени съставки, допълва д-р Гюрова, която е и главен асистент в Клиниката по дерматология към Медицинския университет в Пловдив.

Хиалуроновата киселина съществува естествено в тялото

и поддържа хидратацията в кожата. Хиалуроновата киселина е отговорна за регулиране на водния баланс в тъканите, тъй като основната й функция е да поглъща и задържа водата. Хиалуронът има и друга функция – да транспортира хранителни вещества в околните клетки и да подобрява метаболизма им. Под влияние на външните фактори обаче, а също с напредването на възрастта, количеството на

собствената ни хиалуронова киселина намалява.

Процедурите с Restylane Skinboosters дават възможност за поддържане и повишаване на естествените нива на хидратация, като ефектът се запазва в продължение на няколко месеца. Авангардната терапия действа като хидратиращ резервоар, който възстановява способността на кожата да задържа влагата и я предпазва от преждевременно стареене.

Терапията е подходяща за всички типове кожа, както за младите мъже и жени, така и за хората в зряла възраст. Процедурата може да се прилага на всяка зона от лицето и тялото, като предпочитани са

устните, околоочният контур, деколтето,

шията, ръцете, цялото лице.

За оптимален резултат се препоръчват 3 последователни процедури на зона, от 2 до 3 пъти годишно. Процедурата трае 15-20 минути, като по време на терапията е възможно да се изпита лек дискомфорт. След процедурата могат да се появят зачервявания или леки синини в областта на инжектирането, които ще изчезнат за няколко дни. След процедурата трябва да се избягват прекалено високи или ниски температури, а също да не се използва силен грим. Хиалуронът се разгражда постепенно за няколко месеца.

„Restylane Skinboosters могат да се прилагат самостоятелно или да се комбинират с различни процедури като филъри, лазерни терапии, пилинги. Специалистът е този, който ще прецени как да се допълнят процедурите, за да се увеличи търсеният ефект“, подчертава д-р Гюрова.